Lân fan Taal - De Taalkaravaan

informatie

speelt op:
donderdag
vanaf 19.00 uur 
vrijdag
vanaf 17.00 uur 
zaterdag
vanaf 15.00 uur 
zondag
vanaf 13.00 uur 
prijs: 1 munt
locatie: Simmerweide

over de voorstelling

Het Lân fan Taal komt dit jaar naar Simmerdeis met De Taalkaravaan. De wereld wordt steeds meertaliger en diverser. Aan de ene kant maken mensen zich los van hun omgeving maar tegelijkertijd blijft er een verbinding door de taal die ze spreken. Wat is vertrouwd en wat is nieuw? De Taalkaravaan zet bezoekers hierover aan het denken door taal op speelse manieren aan te bieden. Er worden eigenzinnige verhalen getypt onder begeleiding van een schrijver of dichter op een ouderwetse typmachine in Het Redactielokaal. Of bezoekers beluisteren een bijzonder verhaal terwijl ze ronddraaien in een hangmat met zicht op de wolken bij De Relaxerette.

 

Redactielokaal
Tijdens UITfestival 2017 plaatste Fries literair tijdschrift De Moanne een redactielokaal in de Prinsentuin, Leeuwarden. Het was zo succesvol, dat het roept om een vervolg! Het idee is simpel: circa vijftien oude typemachines staan in een eenvoudige, knusse setting. Als bezoeker (jong en oud) word je uitgenodigd om een tekst te schrijven. Ervaren schrijvers/dichters ondersteunen jou hierbij. Van de opbrengst maken we een (online) publicatie!

 

Relaxerette (6+)
De Relaxerette van kunstenaar Arjan Kruidhof is een ronddraaiende installatie die je meevoert naar een ander perspectief. Je ligt in een hangmat en staart naar de wolken. Je pakt je koptelefoon en sluit je ogen. Luister naar verhalen en geluiden die jouw gedachten voor eventjes stilzetten. Kies voor de wervelende woordenstroom van Marc van der Holst, de melancholie van Marieke Lucas Rijneveld of voor één van de andere verhalen, geschreven door Jamila Faber, Heksenhamer en Pieter van der Sman. Jolle Roelofs maakte speciaal voor de Relaxerette een soundscape die je even laat ontsnappen uit deze overvolle wereld.