Koning van het Grasland

Pier 21 en Stichting Jan Vos presenteren samen: Koning van het Grasland.

 

Het is 2001, het jaar dat MKZ (de veeziekte mond-en-klauwzeer) opnieuw in Europa de kop opsteekt. Het boerenechtpaar Hessel en Anke Kroes verliezen verliezen hun zoontje na een noodlottig tractorongeluk. Ze proberen hun leven weer op de rails te krijgen. Maar waar Anke zich vastbijt in oude zekerheden, begint bij Rein alles te schuiven. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij.

 

Mag de mens ingrijpen in de natuur? Hoe ver mag dat gaan? En wie is de baas op het platteland?

 

Koning van het Grasland, het nieuwe stuk van Tjeerd Bischoff, gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur. We zien de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

 

De voorstelling is te zien op een bijzondere locatie, namelijk bij de biologische melkveehouderij Obio van Durk Oosterhof in Drachten.

 

Spelers: 
Marcel Faber
Trudi Klever
Joop Wittermans
Helmert Woudenberg
Bieneke Ehlhardt

 

Makers: 
Tekst: Tjeerd Bischoff
Regie: Jeroen van den Berg
Toneelbeeld: Ellen Klever

 

Het stuk is mede geïnspireerd op het boek Boerenbloed van Kees Kooman.

 

 

 

(h)eerlijk eten
Maak de middag of avond compleet met een (h)eerlijke lunch of diner op locatie vooraf aan de voorstelling. De keuken van De Lawei stelt het menu samen op basis van eerlijke én heerlijke regio- en streekproducten.

 

koning van het grasland

 

Bij de avondvoorstellingen op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 juni krijg je een driegangendiner voorgeschoteld. En bij de matineevoorstellingen op zondag 25 juni een gevarieerde lunch.

 

Kosten: diner € 27,50, lunch € 15,- / beide prijzen zijn incl. drankjes.
We verwachten je om 18.00 uur voor het diner, voor de lunch om 13.00 uur.

 

Bij het reserveren van een kaartje voor Koning van het Grasland kun je het diner of de lunch bij bestellen.

 

 

Locatie
Afstand vanaf het Slingepark: ongeveer 4,1 km / 15 minuten fietsen.