Het Jerrie-journaal: tot volgend jaar!

Simmerdeis 2017 zit er op! Hierbij het laatste Jerrie-journaal voor deze editie. Tot volgend jaar, dan is Simmerdeis van donderdag 28 juni t/m zondag 1 juli. Tot dan!

Zondagavond; de vrienden van Simmerdeis

Het begint op het hoofdpodium met funky reggae. De zomerse klanken waaieren uit, ondanks het eerst wat druilerige weer, er komt nog meer aan. Wereldmuziek met de juiste toon en vooral veel enthousiasme vanaf het podium. Het weer maakt in eerste instantie wat weemoedig, zo op de laatste Simmerdeisavond. Wordt er de aankomende week weer gewoon getennist en basketbal gespeeld op deze plek?

Ondertussen maakt de band, en met name de bas & percussie, het swingen eenvoudig. De langer uitgesponnen nummers hebben een hypnotiserend effect. Het Simmerdeiskoor valt plots in samen met de echte regenval. We zien de winnares  van The Voice of Drachten heerlijk meedoen.

De tenten winnen aan populariteit door de weersomstandigheden, zo worden er nieuwe vrienden gemaakt. Je hoort gesprekken met een mooie grootste gemene deler; wat was het weer mooi dit Simmerdeisweekend.

Zo spoelt het festival letterlijk en figuurlijk op een mooie manier weg. Er is nog een fantastisch einde voor de die hards. Voor het podium is een clubje dansers zo heerlijk Afrikaans aan het swingen dat je alleen maar blij kan toekijken. “Move on up” een regelrechte vingerwijzing, je mag het park nu verlaten, maar vooral: kom terug volgend jaar want we hebben nog zo veel wat we willen laten zien.

Simmerdeis 2017 kwam, zag en overwon.

 

Foto: Shanti Wever