Het Jerrie-journaal: The Voice of Drachten

Vergeet The Voice of Holland: wij hadden de finale van The Voice of Drachten! Verslaggever Jerrie mocht dit uiteraard niet missen:

The Voice of dr888 op Simmerdeis

Amber gaat er met de hoofdprijs vandoor. Ze was de “one and only” vanmiddag. 14 jaar jong en de beste. Wat was ze nerveus. Maar na ruim een minuut in haar optreden kwam ze los, en hoe! Adele werd eer aan gedaan. Vlak voor haar optreden waren er nog problemen met het inregelen van het geluid. De andere kandidaten leken hier ook wat last van te hebben.

Zeven finalisten vanmiddag. Slechts 1 mannelijke deelnemer, 3 vrouwelijke duo’s en 3 solo artiesten. Veel ingetogen nummers. Onervarenheid speelde wat parten. De publieke belangstelling was prima. Natuurlijk veel familie en vrienden die duimden voor hun favorieten. De stage2B de perfecte locatie voor deze artiesten in de dop.

De reactie van Amber op haar winst was puur en prachtig. Terwijl ze kort na haar winst werd geinterviewd door jullie Simmerdeis persmuskiet vlogen vrienden, vriendinnen, buren en haar familie haar om haar hals. “Ik zei het je al” was de meest gebruikte frase. Haar koontjes werden nog roder en ze twijfelde prachtig. Moet ik ze wegsturen nu ik word geinterviewd of neem ik de felicitaties in ontvangst. Het werd mooi halfslachtig.

Haar natuurlijke uitstraling zal zeker aan de winst hebben bijgedragen. Zijn de ambities groot genoeg? Ja, zo denken we. Haar allereerste reactie op de winst was: “zangles.” De gretigheid droop er vanaf.

Amber, gefeliciteerd met je mooie overwinning en we zien je graag terug op Simmerdeis op een nog groter podium.

 

De podiumbus bij Stage2B is dé plek om jong talent te ontdekken, dus kom langs.

Foto: Shanti Wever