Het Jerrie-journaal: SMIB op Simmerdeis

Het spreekwoordelijke dak ging er gisteravond af bij het hoofdpodium op het Slingepark! Jerrie was bij het optreden van SMIB en doet graag verslag van het optreden.

SMIB op Simmerdeis.

De energie spat er vanaf deze avond. Zowel bij de rappers van SMIB, als bij een jong deel van het publiek. Er wordt wild gedanst en gebeukt zo vlak voor het podium. De teksten zijn vanavond lastig te vatten. En morgen ook trouwens. De straattaal die de heren spreken is een verbastering van weer andere straattalen en laat ze nu ook nog eens die woorden verhaspelen. Kortom, ik doe geen moeite.

Ook de fans niet vanavond, die genieten van de beats, flow en de delivery. Want dat kunnen de heren. Ze “deliveren” dat het een aard heeft. De onderwerpen weet ik hier en daar te vatten. Het lijkt of de heren Mammon dienen. Ze willen succes, ze hebben al te lang de lamp scheef gehangen vinden ze. Een spliff is in woord en gebaar altijd in de buurt. Ze delen water uit. Weten moeiteloos het publiek te verplaatsen. “Kom een klein beetje meer naar fucking voren.” Dit is een up & coming collectief, dat voel je, dat hoor je. Authenticiteit verkoopt altijd, dat blijkt maar weer.

Wat is er mooier dan met een stoet uit “de Bims” op pad te gaan. Er een heerlijke georganiseerde chaos van te maken en te feesten. Ze doen meer dan alleen muziek maken, zo hoor ik van Ruben, een liefhebber van de groep. “Ze hebben een eigen lifestyle en een kledinglijn.” Ik zie een andere liefhebber stil genieten met een glimlach van oor tot oor, hij begrijpt deze muziek en de performance volkomen. Daar wordt jullie verslaggever dan weer heel blij van.

SMIB is misschien wel de toekomst van de gevatheid in Nederland.

Vanavond weer een feestje met Rondé & Splendid op het hoofdpodium!

Foto: Erna van der Wijk