Het Jerrie-journaal: Buurman in de natuur

In Rottevalle, bij paviljoen De Leyen, is de voorstelling Buurman in de natuur te zien van Andreas Denk & Plan d-. Onze Jerrie was er bij en deelt graag zijn bijzondere ervaring met je:

Niet zeiken, recyclen!

Wat is een buurman zonder een buurman? Gelukkig zijn ze er allebei. De vooraankondiging van deze kindervoorstelling voor jong en oud gaf wat gefronste wenkbrauwen bij jullie journalist.

Bij de kaartcontrole werd ons nog gevraagd hoe energiezuinig we zijn en meer van dat soort vragen die op een blanco papiertje konden worden ingevuld. Gelukkig geen opgeheven vingertjes tijdens de voorstelling zelf. De heren Ilya en Andreas spreken met Duits en/of een wat Oost Europees accent, wat zowel grappig klinkt maar ook een prettig gevoel geeft. Wat zijn we welkom hier.

Er staan drie machines die handmatig door het publiek moeten worden bediend. Wind, regen & de donder. Hierdoor is de voorstelling interactief bij de start en de afsluiting van dit dolle uurtje. De heren zijn simpelweg heerlijke haspels in de goeie zin van het woord. We krijgen onder andere gitaar, zang en een paar fijne maffe dansjes voorgeschoteld.

We zien dat het betoverend is voor de kleinsten onder het publiek. Een 4 jarig blond meisje zit stijf vooraan en steelt de show met haar aanstekelijke lach. We krijgen nog een heerlijke achtervolging met een malle kip die niet op de barbecue wil, er wordt gezaaid en uiteindelijk ook geoogst. Een haka loopt over in een oermens slapstick. De “kippensoep song” beslecht het lot.

Een fysieke voorstelling in de open lucht met humor, absurditeit en een boodschap die gelukkig niet in je gezicht wordt geslagen. Wellicht was dat plan A t/m C.

Buurman in de natuur is vanmiddag om 15.00 uur voor het laatst te zien. Lees hier meer over de voorstelling.

Foto: René den Engelsman