De Vrolijkheid

Vrolijkheid Onderweg
– Onderweg – dat kun je op vele manieren opvatten en verbeelden. Als je onderweg bent dan ga je van de ene naar de andere plek… waar kom je vandaan… waar ga je naartoe… hoe kom je daar… wat zie je onderweg… beleef je ook iets onderweg… wat neem je mee als je onderweg gaat… Dat komt zeer dichtbij… vooral bij mensen die al een tijd onderweg zijn en een tijdelijke verblijfplek hebben… dus weer onderweg gaan.
Vrolijkheid onderweg op Simmerdeis, de familiezondag.
Georganiseerd door Stichting de Vrolijkheid Drachten en Burgum.

 

Er wordt veel gedanst en gezongen bij de Vrolijkheid. In Burgum zijn kinderen en jongeren bezig met dans, zoals zumba en moderne dans. Ze hebben les van één van de jongeren en oefenen zoveel als mogelijk is. In Drachten zijn jongeren ook met dans bezig. Je lekker uitleven met je eigen muziek. Traditionele liedjes waarop je kunt dansen zoals je dat in je land van herkomst hebt meegekregen. De kinderen en jongeren nodigen dan ook bezoekers, kinderen en hun ouders en jongeren uit om te kijken en mee te doen. Zing en dans met ons mee!

 

Naast de danspresentaties is er mogelijkheid om samen vlaggetjes te versieren met een mooie tekening of een tekst. We maken er een feestelijke middag van!

 

Over stichting De Vrolijkheid
Stichting de Vrolijkheid organiseert wekelijks creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in zo’n 24 asielzoekerscentra, verspreid door heel Nederland. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om gebeurtenissen die de kinderen hebben meegemaakt vorm te geven en om zelfvertrouwen en talenten te ontwikkelen. Om even kind te kunnen zijn. De Vrolijkheid doet dit samen met vrijwilligers, theatermakers, kunstenaars en vele anderen.

 

logo De Vrolijkheid