De Breakfast Club

Nablijven op de zaterdag van Simmerdeis… Dat wil niemand. Toch is dat de realiteit voor vijf studenten van ROC Friese Poort in Drachten. De onsympathieke directeur Richard van Tijn laat vijf totaal verschillende type studenten, die elkaar niet eens kennen, terugkomen. Maar waarom?

 

Verklaar je solidair en meld je bij conciërge Corry op het schoolplein, zij maakt je wegwijs in het gebouw. Laat je meeslepen in een verhaal over opstandige pubers, moeilijke relaties met je ouders en ontluikende vriendschappen. Als we die directeur maar kwijtraken tenminste.

 

De Breakfast Club is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1985 en alweer de tweede productie van Toneelgroep C van ROC Friese Poort. In april ging het stuk in première. Dat leverde mooie bezoekersreacties op;  

 

“Goed gespeeld en gezongen”

 

“Fris geacteerd”

 

“Jonge acteurs houden de aandacht goed vast!”

 

“Het verhaal is prachtig, de personages zijn erg goed neergezet. Ik heb me inderdaad geen minuut verveeld. Als je naar Simmerdeis gaat dan is dit écht een aanrader!”

 

“De Breakfast Club was een geweldig theaterstuk. Knap neergezet. Uit het leven gegrepen. Hilarisch, met diepgang. Prachtig dat het stuk nogmaals wordt uitgevoerd tijdens Simmerdeis. Aanbevolen!”

 

Deze voorstelling is te zien in gebouw C (Zorg en Welzijn) van ROC Friese Poort Drachten, Splitting 21-23 Drachten. Maar 10 minuutjes fietsen vanaf het Slingepark. 

 

Let op! Kaarten zijn gratis, maar vanwege beperkte capaciteit is het wel verstandig om te reserveren.

 

Locatie
Afstand vanaf het Slingepark: ongeveer 2,8 km / 11 minuten fietsen.