routebeschrijving

Simmerdeis is zowel met fiets, auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Een aantal voorstellingen vinden plaats op een andere locatie dan het Slingepark. Kijk daarom goed naar de locatie, zie hieronder routebeschrijvingen naar het Slingepark en andere locaties waar voorstellingen spelen .

Plattegrond Slingepark Simmerdeis 2017

locatie Slingepark

Vanuit de richting Groningen/Heerenveen (a7)
Neem afrit 29 Drachten Centrum richting De Haven. Vervolg de Zuiderhogeweg door op de eerstvolgende rotonde rechtdoor te rijden (tweede afslag). Ga na 800 meter bij de stoplichten linksaf naar de Gauke Boelensstraat. Sla na 100 meter rechtsaf, je rijdt het parkeerterrein op. Bekijk hier de kaart.

Vanuit de richting Leeuwarden (Wâldwei n31)
Neem afrit Drachten Centrum richting De Haven, sla aan het eind van de afrit rechtsaf. Volg de Noorderhogeweg door op de eerstvolgende rotonde rechtdoor te rijden (tweede afslag). Ga bij de volgende vier rotondes steeds rechtdoor. Bij de daarop volgende stoplichten linksaf slaan richting VV Drachten. Sla na 200 meter rechtsaf, je rijdt het parkeerterrein op van VV Drachten. Bekijk hier de kaart.

Openbaar vervoer
Alle bussen naar Drachten stoppen op busstation Van Knobelsdorffplein. Vanaf hier is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar het festivalterrein. Loop vanaf het busstation richting De Lawei. Volg de Gauke Boelensstraat die rechts langs de Lawei loopt. Steek na 1 kilometer de kruising rechtdoor over. Na 100 meter bevindt het Slingepark zich aan uw rechterhand. Via www.9292.nl kun je makkelijk en snel uw reis plannen.

Parkeren
Tijdens het festival vragen wij je een parkeerplek te zoeken bij VV Drachten (Gauke Boelenstraat 101). Hier zijn voldoende parkeerplaatsen. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 5 minuten lopen naar het festivalterrein. Tijdens de openingstijden van Simmerdeis rijdt er bovendien een gratis taxi (Simmershuttle). Parkeer zeker niet in de woonwijk De Drait, dat is wel zo vriendelijk voor de buurtbewoners. Nog makkelijker is het om op de fiets te komen, er zijn meerdere fietsenstallingen op het park.

locatie Old gangsters never die: grasveld op de hoek Lauwers/Eems

Deze locatie ligt net buiten het Slingepark op het grasveld tegenover de entree, op de hoek van Lauwers en Eems. 

locatie Koning van het Grasland: Obio boerderij

Afstand vanaf het Slingepark: ongeveer 4,1 km / 15 minuten fietsen.

Vanuit de richting Groningen/Heerenveen (a7)
Neem afrit 29 Drachten Centrum richting De Haven. Neem bij de grote rotonde de eerste afslag rechts richting de Eikesingel. Rij ong. 1 km tot de volgende rotonde en neem de eerste afslag naar rechts. Ga het tunneltje onderdoor en rij ongeveer 1.4 km rechtdoor. De boerderij bevindt zich aan de linkerkant.

Vanuit de richting Leeuwarden (Wâldwei n31)
Neem afrit Drachten Centrum richting De Haven, sla aan het eind van de afrit rechtsaf. Volg de Noorderhogeweg door op de eerstvolgende rotonde rechtdoor te rijden (tweede afslag). Ga bij de volgende vier rotondes steeds rechtdoor. Bij de daarop volgende stoplichten wederom rechtdoor en neem bij de grote rotonde de derde afslag (linksaf). Rij ong. 1 km tot de volgende rotonde en neem de eerste afslag naar rechts. Ga het tunneltje onderdoor en rij ongeveer 1.4 km rechtdoor. De boerderij bevindt zich aan de linkerkant.

locatie The Breakfast Club: ROC Friese Poort – gebouw C

Afstand vanaf het Slingepark: ongeveer 2,8 km / 11 minuten fietsen

ROC campus_uitleg

locatie Renault 4: Jelle Plantingstraat, zijde Sydwende

Deze locatie ligt in het tweede gedeelte van het Slingepark, aan de zijde van de Sydwende.

 

locatie Buurman in de natuur: De Leyen, Rottevalle

Afstand vanaf het Slingepark: ongeveer 10 km / 30 minuten fietsen