over simmerdeis

Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én ruim 100 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Simmerdeis wil een duurzaam festival zijn, en duurzaamheid is niet alleen bewust omgaan met stroomgebruik en waterverbruik of het scheiden van (zo min mogelijk) afval. Duurzaamheid is ook nadenken over hoe we met elkaar omgaan, een duurzame samenleving, stad versus platteland, groei en krimp. Iedere editie kent een rode draad die je terugziet in de programmering en tegenkomt op het festival.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

De voorgaande jaren heeft het publiek al kunnen genieten van onder meer Kensington, Kraantje Pappie, Elske DeWall, Rigby, Chef’Special, Mister and Mississippi, Laura Jansen, De Staat, Audio Adam, Lucas Hamming, en Kuenta I Tambu op het hoofdpodium in het Slingepark. Tijdens de editie van 2018 waren er ruim 30.000 bezoekers!

Tot op Simmerdeis 2019 – 27 tot en met 30 juni!

Beeld- en geluidmateriaal

Simmerdeis of een mediapartner kan beeld- en/of geluidsopnamen (laten) maken tijdens het festival. Deze opnamen kan Simmerdeis gebruiken op de website of ter promotie van het evenement via social media netwerken, zoals Facebook, Instagram, Twitter of Youtube. Daarnaast kunnen de opnamen gebruikt worden op de mediakanalen van de mediapartner(s), waaronder mogelijk radio en/of televisie. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan hetgeen hierboven omschreven. Neem contact op met Simmerdeis indien u een online gepubliceerde foto wilt laten verwijderen.

Algemene voorwaarden

Simmerdeis wordt geproduceerd door Schouwburg De Lawei. Schouwburg De Lawei is lid van de VSCD (Vereniging Schouwburgen en Concertgebouwdirecties) en volgt de Algemene Bezoekersvoorwaarden.

Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

About Simmerdeis

What is Simmerdeis?

Simmerdeis is a professional producing arts festival held in a public park in Drachten (main venue) and various other venues in Drachten and the surrounding villages. Our stage is everywhere: in Slingepark, in the centre of Drachten, in the villages and at special indoor and outdoor venues.

The programme includes a surprising, challenging and accessible mix of theatre, circus, dance, music and visual/digital art.

Click on the link for the full text.

EngelseTekstSimmerdeis

Oer Simmerdeis

Wat is Simmerdeis?

Simmerdeis is in profesjoneel produsearjend keunstfestival, dat ‘m ôfspilet yn in iepenbier tagonklik park yn Drachten (haadlokaasje) en op ferskate lokaasjes yn Drachten en de doarpen dêr omhinne. Us poadium is oeral: yn it Slingepark, yn it sintrum fan Drachten, yn de doarpen, op bysûndere lokaasjes, likegoed binnendoar as yn de bûtenlucht.

It oanbod bestiet út in ferrassende, útdaagjende en tagonklike miks fan téater, sirkus, dûns, muzyk en byldzjende/digitale keunst.

Druk de link foar de folsleine tekst.

FrieseTekstSimmerdeis

Huisregels & algemene informatie

sfeerbeheer

Voor de veiligheid van bezoekers en artiesten is er sfeerbeheer geregeld. Onder andere met de medewerking van de toezichthouders van Stichting Veiligheid Smallingerland. Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van sfeerbeheer. Aanwijzingen en/of opdrachten door of namens medewerkers van de organisatie van Simmerdeis of de SVS dienen te worden uitgevoerd dan wel nageleefd. Indien de organisatie van Simmerdeis of de SVS oordeelt dat je gedrag ongewenst is, kan je de toegang tot het Simmerdeisterrein worden ontzegd. Bij strafbare feiten word je te alle tijden overgedragen aan de politie en zal er aangifte worden gedaan.

De volgende zaken mogen niet zelf worden meegebracht op het Simmerdeisterrein en zullen dus bij controles moeten worden ingeleverd of naar huis gebracht: Drink- en etenswaren; Glaswerk; Plastic flessen; Blik; Vuurwerk; Wapens; Gevaarlijke voorwerpen; Parfum, deodorant en overige spuitbussen of –flessen.

alcohol & drugs

Volgens de Nederlandse wetgeving is verkoop van alcoholische dranken aan personen jonger dan 18 jaar niet toegestaan, evenals het nuttigen van alcohol door deze personen. Bij twijfel wordt om een legitimatiebewijs gevraagd. Legitimeren tot en met 25 jaar is verplicht. Het bij je hebben of verhandelen van drugs is op Simmerdeis niet toegestaan. Openbare dronkenschap of het duidelijk onder invloed zijn van andere middelen wordt niet getolereerd. Overtreding kan leiden tot directe uitzetting.

foto’s en opnames

Op de muziek en optredens van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing. Het maken van beeld- en geluidsopnames door bezoekers is niet toegestaan, fotograferen mag alleen met camera’s zonder verwisselbare lens en mobiele telefoons. Op Simmerdeis kunnen foto’s of opnamen gemaakt worden door journalisten ten behoeve van reportages op internet of in traditionele media. Een perskaart, aan te vragen bij de organisatie van Simmerdeis, is hiervoor noodzakelijk.

kinderen en huisdieren

Kleine kinderen zijn alleen welkom bij voorstellingen die speciaal voor hen gemaakt zijn. We kunnen baby’s en te jonge kinderen de toegang tot een voorstelling weigeren. Huisdieren zijn ook niet welkom.

het is niet toegestaan om…

te eten, drinken en roken in de tenten & je mobiele telefoon aan te laten tijdens een voorstelling.

in beslag genomen voorwerpen

Zaken die niet zijn toegestaan op het festivalterrein worden in beslag genomen en ben je definitief kwijt. Indien nodig worden ze samen met jou overgedragen aan de politie.

wildplassen

Uiteraard is wildplassen niet toegestaan en deelt de politie hiervoor bekeuringen uit. Maak gebruik van de toiletvoorzieningen op het terrein. Toiletruimten zijn alleen bestemd voor individueel sanitair gebruik. Verblijf om anderen reden is dus niet toegestaan.

mindervaliden

Sommige voorstellingen zijn minder goed toegankelijk voor rolstoelen en mensen die slecht ter been zijn. Omdat we graag willen dat iedereen Simmerdeis kan beleven, vragen we je om bij de kaartverkoop al aan te geven wat mogelijke beperkingen zijn. De organisatie van Simmerdeis gaat dan op zoek naar een oplossing.

eigen risico

Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de optredens zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie van Simmerdeis is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/of eigendommen van bezoekers.

regen en kou

Het kan voorkomen dat een voorstelling door slechte weersomstandigheden wordt uitgesteld. Wanneer een voorstelling na ruim de helft spelen, wordt stopgezet, dan wordt er geen geld teruggegeven. Na aanvang van de voorstelling kun je niet meer naar binnengelaten worden. Kom dus op tijd!

duurzaamheid

We proberen Simmerdeis op zoveel mogelijke manieren duurzaam te organiseren. Jij kunt bijdragen door zoveel mogelijk op de fiets te komen en op het festivalterrein, samen met ons, afval gescheiden in te zamelen. Gooi je afval weg in de juiste afvalbak. Ook wat betreft het eten wordt er gedacht aan duurzaamheid. Er worden veel biologische etenswaren gebruikt en tegelijkertijd wordt er gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare producten zoals bordjes, servetten en bestek.

vrijwillige bijdrage

Simmerdeis Festival wordt mede gefinancierd door sponsoren en subsidiënten. Hierdoor kunnen we veel aanbod gratis presenteren. Maar een festival organiseren kost veel geld. Daarom vragen we een vrijwillige bijdrage. Draag jij ook een steentje bij aan Simmerdeis?

verloren en gevonden voorwerpen

Alle gevonden voorwerpen worden tijdens het festival verzameld bij de informatie/kassabalie midden in het Slingepark. Na afloop van het festival worden gevonden voorwerpen naar Schouwburg De Lawei gebracht – (0512) 33 50 00.

klachten

We proberen het festival zo te organiseren dat er zo min mogelijk overlast is voor omwonenden. Mochten er toch problemen zijn, dan kunt u tijdens het Simmerdeis telefoonnummer bellen 06 31578931.

Veelgestelde vragen

1. waar vindt het festival plaats?

De meeste activiteiten van Simmerdeis vinden plaats op een vaste locatie in Drachten, namelijk het Slingepark. Een aantal voorstellingen is ook op locatie ergens in de gemeente Smallingerland.

2. hoe kan ik zelf komen spelen op het festival?

Programmeringinformatie kun je mailen naar programmering@lawei.nl onder vermelding van Simmerdeis.

3. zijn alle voorstellingen gratis?

Het festivalterrein op het Slingepark is gratis te bezoeken en ook de muzikale acts op het hoofdpodium zijn voor iedereen. Voor een aantal voorstellingen moet je een kaartje kopen. Kaartjes koop je via www.lawei.nl of gewoon op het terrein zelf (als het nog niet uitverkocht is). Er zijn ook voorstellingen of acts waarvoor een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt.

4. wanneer is het festival?

Simmerdeis 2018 is van donderdag 29 juni tot en met zondag 1 juli op het Slingepark. Op weg naar Simmerdeis gebeurt er ook al het een en ander. Op de site en de diverse social media houden we je op de hoogte.

5. wat zijn de openingstijden van het festivalterrein?

do 28 juni van 19.00 – 00.00 uur
vr 29 juni van 17.00 – 01.00 uur
za 30 juni van 15.00 – 01.00 uur
zo 1 juli van 13.00 – 23.00 uur